Directorul unei companii siderurgice din Ucraina: Rusia a furat oţel în valoare de 600 de milioane de dolari

Directorul unei companii siderurgice din Ucraina: Rusia a furat oţel în valoare de 600 de milioane de dolari

Directorul general al Metinvest, cu sediul în Mariupol, firma care deţine şi combinatul Azovstal - ultimul refugiu al combatanţilor şi civililor ucraineni, căzut în mai în mâinile ruşilor – susţine, pe baza unor surse publice şi a unor informatori proprii, că oţelul furat din uzinele şi porturile ucrainene a fost transferat în Rusia şi vândut pe piaţa internă sau în ţări africane şi asiatice.

Sute de tone de oţel furat era plătit deja de clienţi europeni, inclusiv din Marea Britanie.

„Ceea ce fac ei este practic jaf. Ne fură nu numai produse ale noastre, ci şi o parte din produsele care aparţin deja clienţilor europeni. Deci, practic, nu fură doar de la noi, ci şi de la europeni”, a declarat Rijenkov pentru BBC.

Acesta a mai spus că 300 de angajaţi şi 200 de rude ale angajaţilor au murit în urma asaltului rusesc asupra uzinei Azovstal, care, împreună cu uzina Ilici, furniza în jur de 40% din întreaga producţie de oţel din Ucraina.

El a precizat că firma documentează furturile şi va întreprinde acţiuni legale. „La un moment dat, ruşii se vor confrunta nu doar cu instanţele internaţionale, ci şi cu cele penale. Iar noi vom lupta cu toate armele”, a spus acesta.

Metinvest vine în prezent în sprijinul apărării ucrainene împotriva forţelor invadatoare ruseşti.

„Compania noastră produce veste antiglonţ, furnizăm oţel pentru buncărele subterane, furnizăm oţel pentru vehiculele blindate. De aceea, oamenii care lucrează în oţelării sunt la fel de importanţi pentru victoria ucraineană ca luptătorii de pe linia frontului”, a spus directorul companiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...