Dirijorul Cristian Măcelaru, decorat de Iohannis

Dirijorul Cristian Măcelaru, decorat de Iohannis

Președintele României a semnat, luni, decretul de decorare a dirijorului Cristian Măcelaru, director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a dirijorului Cristian Măcelaru FOTO Presidency

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 12 septembrie 2022, decretul de decorare a maestrului Măcelaru Cristian, dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii WDR din Köln, director artistic al Festivalului Internaţional George Enescu”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Sursa citată face și precizăru referitoare la decizia șefului statului. „Astfel, în semn de apreciere pentru excelența de care a dat dovadă în întreaga sa carieră dirijorală de nivel internațional, pentru contribuția semnificativă pe care a avut-o în cadrul dialogului cultural româno-german, impunându-se ca un foarte respectat ambasador al culturii române în Republica Federală Germania, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzica”, maestrului Măcelaru Cristian, dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii WDR din Köln, director artistic al Festivalului Internaţional George Enescu”, mai arată Administrația Prezidențială.

Anul acesta, Cristian Măcelaru a dirijat Orchestra Naţională a Franţei în cadrul marelui concert de Ziua Bastiliei, în faţa Turnului Eiffel şi a milioane de francezi. Rapsodia Română, de George Enescu, a răsunat sub bagheta sa pe 15 iulie, la Paris. Cristian Măcelaru chiar a postat pe Facebook un scurt filmuleţ din faţa Turnului Eiffel şi spunea că „a dirija Rapsodia Română de Enescu în faţa Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea. Lui Enescu i-ar fi plăcut să audă cum sunetele iubitei sale compoziţii umplu întregul Paris. Trăiască puterea muzicii care ne conectează pe toţi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?