Discurs magnific al lui Herve Renard, antrenorul saudiților: „Faceți o poză cu Messi, dacă la asta vă stă gândul” VIDEO

Discurs magnific al lui Herve Renard, antrenorul saudiților: „Faceți o poză cu Messi, dacă la asta vă stă gândul” VIDEO

Herve Renard (54 de ani), antrenorul Arabiei Saudite, a devenit unul dintre cei mai apreciați selecționeri de la Cupa Mondială, atât pentru victoria echipei sale în fața Argentinei (2-1) cât și a discursurilor sale impresionante prin care reușește să-și capaciteze elevii.

Discursul motivațional al francezului din pauza meciului Argentina - Arabia Saudită a făcut înconjurul lumii în ultimele zile, microbiștii apreciind modul în care Herve Renard a reușit să-și mobilizeze jucătorii în fața echipei care era văzută drept favorită la câștigarea titlului la CM Qatar 2022.

Ca să le ridice moralul elevilor săi, la pauză, la 0-1 și după 3 goluri anulate Argentinei pe motiv de offside, Herve Renard a pus presiune pe fotbaliștii arabi , acuzându-i că îl respectă prea mult pe Lionel Messi: „Ce facem? Presiunea înseamnă să urci în ofensivă. Messi are mingea la mijlocul terenului și voi vă uitați la el! Scoateți-vă telefoanele și faceți o poză cu el, dacă la asta vă stă gândul.... Cei din față, în apărare, trebuie să preseze”.

Herve Renard a reușit victoria carierei contra Argentinei. Foto EPA EFE

Nu simțiți nimic? Nu credeți că sunteți capabil să întoarceți rezultatul? Haideți, băieți, asta înseamnă Campionatul Mondial! Trebuie să dați totul”, le-a mai spuns Renard, potrivit AS.

Avem un antrenor nebun. Ne-a motivat la pauză, ne-a spus lucruri care ne-au făcut să vrem să mâncăm iarba. Înainte de meci, la discursul premergător meciului, jur că plângeam. Ne-a motivat atât de tare încât nu mai puteam aștepta ca meciul să înceapă, a declarat mijlocașul Abdulellah Al-Malki

Realitatea a dovedit că fotbaliștii saudiți au fost împinși de la spate de cuvintele antrenorului, aceștia marcând de două ori după pauză și câștigând contra Argentinei cu 2-1 - unul dinre rezultatele-șoc ale CM Qatar 2022.

Mai întâi, pe un ton calm, Renard spune în limba engleză: „În primul rând, a durat doar câteva minute ca să primim gol. Se întâmplă în fotbal, este vina noastră. Am împins, am împins, am avut câteva ocazii, dar nu a fost suficient”.

Saudiții au zburdat pe lângă fotbaliștii argentinieni. Foto EPA EFE

Saudiții au zburdat pe lângă fotbaliștii argentinieni. Foto EPA EFE

Traducătorul a vorbit cu același patos

Ulterior, Herve Renard a ridicat tonul, a început să țipe și să gesticuleze puternic: „Nu am avut destulă intensitate. Mai mult! Mai mult! Talentul vostru va face diferența! Rămâneți calmi, mai avem 45 de minute! Fiți concentrați, haideți!”. Traducătorul le-a redat fotbaliștilor mesajul cu aceeași ardoare, țipând la rândul său. Fotbaliștii au ascultat atent, iar la final au aplaudat puternic, în cor. Și a urmat minunea!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /