Discursul de politică externă al vicepreședintelui american Mike Pence va domina convorbirile de la Munchen

Discursul de politică externă al vicepreședintelui american Mike Pence va domina convorbirile de la Munchen

Vicepreședintele american Mike Pence va rosti sâmbătă un discurs la Conferința pentru Securitate de la Munchen (Germania), în care se așteaptă să prezinte obiectivele de politică externă ale președintelui Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, relatează agenția DPA.

Potrivit unui înalt consilier american pe probleme de politică externă, vicepreședintele Pence se va folosi de discursul său la conferința de la Munchen, aflată în cea de-a doua zi de lucrări, pentru a sublinia prioritățile Washingtonului pentru relația transatlantică, precum și pentru a-i liniști pe aliați legătură cu angajamentul SUA față de partenerii europeni și față de NATO.

Se așteaptă, de asemenea, ca vicepreședintele Pence să reitereze avertismentul administrației Trump către membrii NATO în legătură cu majorarea și achitarea contribuțiilor lor pentru alianță, ținta de cheltuieli fiind de 2 % din PIB.

La conferința de la Munchen vor lua cuvântul și alți lideri, precum cancelarul german Angela Merkel, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, secretarul general al ONU Antonio Guterres și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, precizează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut