Discursul de politică externă al vicepreședintelui american Mike Pence va domina convorbirile de la Munchen

Discursul de politică externă al vicepreședintelui american Mike Pence va domina convorbirile de la Munchen

Vicepreședintele american Mike Pence va rosti sâmbătă un discurs la Conferința pentru Securitate de la Munchen (Germania), în care se așteaptă să prezinte obiectivele de politică externă ale președintelui Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, relatează agenția DPA.

Potrivit unui înalt consilier american pe probleme de politică externă, vicepreședintele Pence se va folosi de discursul său la conferința de la Munchen, aflată în cea de-a doua zi de lucrări, pentru a sublinia prioritățile Washingtonului pentru relația transatlantică, precum și pentru a-i liniști pe aliați legătură cu angajamentul SUA față de partenerii europeni și față de NATO.

Se așteaptă, de asemenea, ca vicepreședintele Pence să reitereze avertismentul administrației Trump către membrii NATO în legătură cu majorarea și achitarea contribuțiilor lor pentru alianță, ținta de cheltuieli fiind de 2 % din PIB.

La conferința de la Munchen vor lua cuvântul și alți lideri, precum cancelarul german Angela Merkel, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, secretarul general al ONU Antonio Guterres și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, precizează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc