Discuție Iohannis-Stoltenberg. Șeful NATO: România, esențială pentru apărarea Flancului Estic

Discuție Iohannis-Stoltenberg. Șeful NATO: România, esențială pentru apărarea Flancului Estic

Klaus Iohannis a avut, marți, o discuție cu șeful NATO. Jens Stoltenberg a afirmat ulterior că România este esențială pentru apărarea Flancului Estic.

Discuție Iohannis-Stoltenberg. Foto: Arhiva

"Încurajez toţi aliaţii să caute foarte atent în propriile arsenale pentru a livra mai multă muniţie şi apărare antiaeriană. România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO şi s-a angajat să sprijine Ucraina", a scris șeful NATO pe X.

Președintele Klaus Iohannis a catalogat discuția drept una substanțială, menționând ca România va continua să sprijine Ucraina.

Am avut o discuție substanțială cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, concentrându-ne pe situația de securitate din Ucraina și din Marea Neagră. România a sprijinit puternic Ucraina încă din prima zi şi vom continua să facem acest lucru cu hotărâre”, a scris Iohannis pe X.

Președintele român și-a anunțat intențiile de a ocupa funcția de secretar general al NATO, însǎ SUA îl susțin pe Mark Rutte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro