Discuţie telefonică Merkel-Putin: Printre subiectele abordate, Ucraina, vaccinul împotriva COVID-19 şi otrăvirea lui Navalnîi

Discuţie telefonică Merkel-Putin: Printre subiectele abordate, Ucraina, vaccinul împotriva COVID-19 şi otrăvirea lui Navalnîi

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 şi eforturile destinate să pună capăt conflictului din estul Ucrainei au figurat printre temele discutate luni, în cadrul unei convorbiri telefonice între cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin, a comunicat Kremlinul, citat de dpa.

"În cadrul unui schimb de opinii asupra conflictului intern ucrainean, a fost remarcat cu satisfacţie faptul că, în general, încetarea focului a fost respectată", susţine Kremlinul într-un comunicat.

Pe de altă parte, un reprezentant al guvernului federal german de la Berlin a declarat că cei doi lideri au discutat pe marginea cazului disidentului rus Aleksei Navalnîi, aflat în prezent la recuperare în Germania şi despre care autorităţile germane susţin că a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok, cu destinaţie militară, pe teritoriul rus.

Navalnîi (44 de ani), s-a simţit brusc rău pe 20 august, în timpul unui zbor din Siberia la Moscova. Echipajul avionului cu care călătorea el a efectuat o aterizare de urgenţă la Omsk, unde acesta a stat două zile în spital înainte de a fi transferat în Germania, la insistenţele familiei care s-a adresat direct preşedintelui Putin.

Relaţiile bilaterale ruso-germane s-au tensionat pe fondul acuzaţiilor potrivit cărora înalţi responsabili ruşi ar putea avea legătură cu otrăvirea opozantului rus în august. Înainte, legăturile dintre Berlin şi Moscova au fost afectate de asasinarea unui etnic cecen anul trecut, în centrul capitalei germane, şi de atacul cibernetic din 2015 asupra parlamentului german, aminteşte dpa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...