Discuții între ruși și americani la Ankara: Cum comentează Kremlinul

Discuții între ruși și americani la Ankara: Cum comentează Kremlinul

Rusia și Statele Unite poartă discuții luni, la Ankara, capitala Turciei, relatează „Kommersant”, care citează o sursă apropiată dosarului. Ultima reuniune cunoscută între cele două părți a avut loc la începutul lunii ianuarie, la Geneva, Elveția.

FOTO Shutterstock

Potrivit „Kommersant”, delegația Moscovei este condusă de directorul Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse (SVR), Serghei Narîșkin. Ziarul rus nu dă niciun detaliu despre delegația americană.

Întrebat despre discuțiile de la Ankara, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peksov, a declarat că nu poate să confirme și nici să infirme această informație. Contactată de Reuters, partea turcă a refuzat să facă declarații.

Ultima reuniune cunoscută între Rusia și Statele Unite a avut loc pe 10 ianuarie, la Geneva, Elveția, după ce conducerea de la Moscova solicitase așa-zise garanții de securitate pentru a nu porni un război împotriva Ucrainei.

În contextul războiului din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie, Turcia a încercat să se poziționeze ca mediatoare și a găzduit negocieri între delegații ale Moscovei și ale Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”