Discuţii princiare despre paternitate. Fostul Principe Nicolae şi Nicoleta Cîrjan, schimb de replici pe Facebook

Discuţii princiare despre paternitate. Fostul Principe Nicolae şi Nicoleta Cîrjan, schimb de replici pe Facebook

Discuţiile, controversele şi disputele dintre fostul Principe Nicolae şi Nicoleta Cîrjan având ca subiect paternitatea copilului acesteia din urmă, o fetiţă născută la data de 9 februarie a.c., au ajuns în spaţiul public, via Facebook.

Discuţii princiare despre paternitate. Fostul Principe Nicolae şi Nicoleta Cîrjan, schimb de replici pe Facebook (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

Nicoleta Cîrjan activează în cadrul unei organizaţii non-profit şi l-a cunoscut pe Principele Nicolae cu prilejul unei caravane pe biciclete în scopul promovării lecturii în rândul tinerilor.

Conform propriilor declaraţii, Nicoleta Cîrjan a aflat că este însărcinată în iulie 2015.

În luna august a aceluiaşi an, Regele Mihai a decis retragerea titlului principelui Nicolae. „Aceasta nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor, după ce acesta a observat comportamentul nepotului său în public şi în privat, decizia fiind luată în asentiment.” – a explicat, la vremea respective, consilierul personal al familiei regale, Ion Luca Vlad.

Deşi cronologia celor două evenimente este corectă, relaţia lor de la cauză la efect este doar o speculaţie.

Fostul principe Nicolae a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul „Comunicat de presă”:

„Pe parcursul anului 2016 doamna Nicoleta Cîrjan m-a anunţat prin corespondenţa scrisă că sunt tatăl copilului ei. În scopul probării declaraţiilor, am invitat-o, împreună cu fiica sa, pentru testul de paternitate (testare ADN), la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, singura instituţie abilitată să efectueze în mod ştiinţific un astfel de test. Doamna Nicoleta Cîrjan nu a dat curs acestei solicitări şi nici celor ulterioare. Mai mult decât atât, pânaă la data prezentului comunicat, nu a fost declanşat niciun proces civil de stabilire a paternităţii, la instanţa competentă.

Contrar acestor refuzuri, afirmaţiile pe tema paternităţii au continuat, motiv pentru care în data de 3 septembrie 2016, prin intermediul avocatului meu, domnul Enache Radu, membru al Baroului Bucureşti, i-am adresat doamnei Cîrjan o ultimă solicitare pentru a veni să realizăm testarea AND. Răspunsul a fost un alt refuz ferm.

Dacă, în urma unui test ADN efectuat la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti rezultă că sunt tatăl copilului doamnei Cîrjan, prin declaraţie notarială de recunoaştere a paternităţii îmi voi asuma toate obligaţiile legale ce rezultă din această situaţie.

Având în vedere că până în acest moment nu există nicio hotărâre judecătorească definitive de stabilire a paternităţii sau declaraţie notarială de recunoaştere a paternităţii din partea mea, apreciem că orice alte afirmaţii legate de acest subiect sunt nefondate.”

La rândul său, Nicoleta Cîrjan, a replicat, tot pe Facebook:

„Am vrut să fie linişte, pace şi discreţie, dar se pare că nu s-a putut. De dragul adevărului şi al corectitudinii, las aici răspunsul trimis pe e-mail la solicitarea avocatului domnului Nicholas Medforth Mills din data de 03.09.2016 (la care face referire în postarea sa şi fostul principe Nicolae, n. red.), aceasta fiind unica mea poziţie faţă de subiect:

«Stimate Domnule avocat,

Faţă de adresa dvs din 03.09.2016 facută în numele clientului Nicholas Medforth-Mills, arăt următoarele:

- Aşa cum rezultaă şi din corespondenţa noastră anterioaraă referitoare la efectuarea testului de paternitate de către clientul dvs, i-am solicitat în repetate rânduri efectuarea acestui test atât la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti cât şi la o clinică privată acreditată, dar clientul dvs a refuzat efectuarea acestui test şi la o clinică privată acreditată;

- Nu am făcut public faptul că dl. Nicholas Medforth-Mills este tatăl copilului meu, adresa dvs fiind de intimidare şi chiar jignitoare, în condiţiile în care i-am solicitat de atâtea ori clientului dvs să colaboram în discreţie şi să efectuam testul de paternitate şi la o clinică privată, pentru a pune capăt acestei situaţii. Mai mult decât atât, faptul că am ţinut secretă identitatea tatălui şi nu am dat curs solicitărilor mass media de a vorbi pe această temă, pentru a proteja imaginea clientului dumneavoastră, mi-a adus mie prejudicii de imagine şi de reputaţie;

- Insistenţa dvs de a face testul de paternitate numai la Institutul Naţional de Medicinaă Legală Mina Minovici din Bucureşti şi doar până pe data de 19.09.2016 îmi trezeşte suspiciuni şi prin urmare insist ca acest test să fie efectuat în primul rând la o clinică privată acreditată din judeţul Braşov, locul unde avem domiciliul eu şi copilul, la o dată ce va fi stabilită de comun acord de către noi, iar apoi la IML Bucureşti;

- Îmi rezerv dreptul de a introduce la instanţele judecătoreşti acţiunea în stabilirea paternităţii când voi considera eu, acţiunea fiind imprescriptibilă.»

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”