Disfunctionalitățile armatei lui Putin: medic obligat să conducă un tanc

Disfunctionalitățile armatei lui Putin: medic obligat să conducă un tanc

Soldații ucraineni au afirmat că au capturat un medic rus, care a fost forțat să opereze un tanc într-o bătălie recentă, conform unui nou raport, relatează Business Insider.

Soldați ucraineni în Vuhledar. FOTO Profimedia (Arhivă)

Militarii au afirmat pentru The New York Times că medicul a fost repartizat să conducă tancul în timpul unei bătălii de trei săptămâni în apropiere de orașul Vuhledar , în sud-estul Ucrainei. Oficialii ucraineni au spus că a fost cea mai mare bătălie cu tancuri de până în prezent și s-a dovedit a fi o victorie decisivă pentru Ucraina.

În timpul bătăliei, trupele ruse au făcut greșeli asemănătoare cu cele observate în alte momente ale războiului de un an lansat de Moscova, inclusiv avansarea în coloane de tancuri direct în ambuscadele ucrainene, se arată în raport.

Oficialii americani au estimat că Moscova a pierdut probabil jumătate din tancurile sale de la sfârșitul lunii februarie a anului 2022. Conform Oryx, un site independent de informații open-source, aproape 1.800 de tancuri rusești au fost fie distruse, fie avariate, capturate sau abandonate.

Chiar și forțele de tancuri rusești considerate ca fiind de elită , precum ar fi legendara Armată 1 Tancuri de Gardă, au fost înfrânte în mod repetat de ucraineni în luptă și au suferit pierderi grele.

Între timp, repartizarea medicului rus evidențiază problemele cu care se confruntă armata Moscovei.

Aceasta se confruntă cu o lipsă de trupe calificate pentru a-și îndeplini misiunile și, de multe ori, trimite în prima linie militari fără experiență și fără pregătire.

Oficiali militari americani de rang înalt au afirmat în luna ianuarie că Rusia urmărește o strategie nereușită de a trimite forțe prost echipate și slab antrenate pe front, unde acestea ar trebui să umple golurile din cadrul unităților decimate.

Rusia continuă să se confrunte cu diverse eșecuri după mai bine de un an de la debutul conflictului pe care l-a declanșat. Chiar dacă nu se întrevede un final al conflictului, înalți oficiali ai Pentagonului și generali americani de top semnalează că Rusia a pierdut războiul și va ieși din conflict ca o „putere militară distrusă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu