Disney îl dă în judecată pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis

Disney îl dă în judecată pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis

Într-un proces intentat lui Ron DeSantis, compania Disney îl acuză pe guvernatorul Floridei (SUA) că a organizat o campanie de „represalii guvernamentale”, potrivit BBC News .

Disney Florida. FOTO arhivă

Acțiunea în instanță a fost deschisă după ce oficialii statului au anulat un acord de dezvoltare care implica parcul tematic Disney din Florida.

Războiul dintre gigantul divertismentului și politicianul republican, început după ce Disney a criticat o lege de stat care interzice discuțiile despre orientarea sexuală sau identitatea de gen în școlile primare, escaladează odată cu acest proces.

„O campanie necruțătoare de înarmare a puterii guvernamentale împotriva Disney”

Potrivit acuzațiilor făcute de Disney, demersurile lui Ron DeSantis de a-și afirma controlul asupra operațiunilor sale i-au amenințat afacerile și i-au încălcat drepturile constituționale și a cerut instanței să le anuleze.

„Disney regretă că s-a ajuns la această situație. Dar, după ce a epuizat eforturile de a căuta o rezolvare, companiei nu-i rămâne decât să deschidă acest proces pentru a-și proteja membrii distribuției, oaspeții și partenerii de dezvoltare locală de o campanie necruțătoare de înarmare a puterii guvernamentale împotriva Disney, ca represalii pentru exprimarea unui punct de vedere politic nepopular pentru anumiți oficiali de stat”, a arătat divizia de parcuri a companiei în procesul depus la tribunalul federal din Florida.

„Un exemplu nefericit al speranței lor de a submina voința alegătorilor din Florida”

Potrivit declarațiilor anterioare ale guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, aflat, în prezent, într-un turneu în jurul lumii, demersurile statului pe care îl reprezintă n-ar fi decât eforturi de a elimina avantajele speciale ale unei companii care n-ar mai fi de interes public, potrivit BBC.

„Nu suntem la curent cu niciun drept legal pe care o companie îl are de a-și administra propriul guvern sau de a menține privilegii speciale pe care nu le au alte întreprinderi din stat (...). Procesul este un alt exemplu nefericit al speranței lor de a submina voința alegătorilor din Florida și de a opera în afara limitelor legii”, a spus directorul de comunicare al guvernatorului, Taryn Fenske, ca răspuns la procesul intentat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...