Distanța în sondaje dintre Trump și Clinton se reduce, în timp ce are loc Convenția Republicană la Cleveland

Distanța în sondaje dintre Trump și Clinton se reduce, în timp ce are loc Convenția Republicană la Cleveland

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, și-a redus distanța în sondaje față de rivala sa democrată Hillary Clinton la 7%, față de 15%, cât era săptămâna trecută, potrivit unei anchete Reuters/Ipsos publicată marți, relatează Reuters.

Miliardarul Donald Trump a fost desemnat în mod oficial marți la Cleveland de partidul republican drept candidat la Casa Albă pentru alegerile din 8 noiembrie . Hillary Clinton va fi nominalizată oficial la Convenția Democrată ce va avea loc săptămâna viitoare în Philadelphia.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 15-19 iulie pe un eșantion de 1.069 de votanți, 43% și-au exprimat sprijinul față de Clinton, iar 36% pentru Trump.

Sondajul anterior, ce acoperea o perioadă de cinci zile până la 14 iulie, arăta că Donald Trump se afla în urma lui Hillary Clinton cu 15% din intențiile de vot.

Creșterea în sondaje a lui Donald Trump s-a datorat scăderii numărului de votanți care se abțin. Procentul votanților care nu susțineau nici un candidat a scăzut la 12% în sondajul efectuat în perioada 15-19 iulie, comparativ cu 15% în ancheta realizată în intervalul 10-14 iulie.

Candidata democrată a condus în sondaje aproape tot anul, precizează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…