Distanța între Trump și Clinton se reduce (sondaj)

Distanța între Trump și Clinton se reduce (sondaj)

Democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump sunt aproape la egalitate în intențiile de vot ale americanilor pentru alegerile prezidențiale în SUA din 8 noiembrie, potrivit unui sondaj publicat miercuri și citat de AFP.

Astfel, sondajul național efectuat de universitatea Quinnipiac atribuie 42% din intențiile de vot fostei secretar de stat, în timp ce miliardarul este creditat cu 40% dintre ele.

Celelalte 18 % intenții de vot restante sunt împărțite între cei care ar vota pentru alt candidat (6%), cei deciși să renunțe la vot (5%) și nedeciși (7%).

Avansul candidatei democrate s-a redus de la ultima anchetă de opinie a universității, publicată la 1 iunie, în care ea își devansa concurentul cu 4%.

Rezultatul este mult mai strâns decât lăsa să se înțeleagă duminică un sondaj efectuat de ABC News/Washington Post, unde ea se distanța la 12 puncte, profitând de recentele trepidații în campania lui Trump.

Sondajul Quinnipiac, realizat pe un eșantion de 1.610 alegători, mai arată că 61% dintre persoanele intervievate consideră că alegerile din 2016 au 'crescut nivelul de ură și de prejudecăți în SUA'. Pentru două treimi dintre ele, responsabilitatea revine taberei lui Trump și doar pentru 16% celei a lui Clinton.

'Alegătorii se văd transportați într-o campanie meschină și de politică a pământului pârjolit între cei doi candidați, ceea ce nu le place. Și ei nu cred că unul sau altul dintre candidați va fi un președinte bun', a comentat Tim Malloy, director adjunct al sondajului Quinnipiac, într-un comunicat.

Dintre alegătorii intervievați, 58% consideră că fosta Primă Doamnă și ex-secretar de stat al președintelui în exercițiu Barack Obama este mai bine pregătită pentru funcția prezidențială decât Donald Trump, care nu a obținut decât 33% din opinii favorabile în domeniu.

Dar tot ei consideră că omul de afaceri este mai bine plasat pentru a crea locuri de muncă (52 % față de 40 % pentru Clinton) și pentru a înfrunta jihadiștii grupării Statul Islamic (52% față de 39% pentru Clinton).

Marja de eroare a sondajului a fost de 2,4 puncte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /