DistrigazSud: Nu au fost identificate scurgeri de gaze în zona imobilului din Brăila,afectat de explozia produsă vineri dimineață

DistrigazSud: Nu au fost identificate scurgeri de gaze în zona imobilului din Brăila,afectat de explozia produsă vineri dimineață

Cauzele exploziei produse, vineri, dimineață, la un imobil din orașul Brăila nu se cunosc, la ora actuală, în zona imobilului respectiv nefiind identificate scurgeri de gaze pe rețeaua de distribuție, precizează reprezentanții Distrigaz Sud Rețele, într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES.

"La ora 09:30 dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat cu privire la o explozie produsă pe strada George Enescu, nr. 140, Brăila. Echipa de intervenție a companiei s-a deplasat imediat la fața locului și a luat primele măsuri de siguranță, izolând perimetrul și sistând alimentarea cu gaze naturale a imobilului respectiv și a zonei adiacente. În urma exploziei o femeie a fost rănită și transportată la spital, iar imobilul în cauză a fost deteriorat in totalitate. Menționăm că, în cadrul verificărilor periodice de depistare a pierderilor de gaze efectuate în data de 14 octombrie 2016 pe rețeaua de distribuție de către echipele Distrigaz Sud Rețele, nu au fost identificate scurgeri de gaze pe rețeaua de distribuție în zona imobilului respectiv. În prezent, nu se cunosc cauzele exploziei, acestea urmând a fi stabilite de către organele competente", notează compania.

Vineri dimineață, o explozie urmată de un incendiu s-a produs la un imobil din municipiul Brăila. În urma incidentului, proprietara, o femeie de 51 de ani, a fost rănită și a ajuns cu arsuri la spital, în timp ce populația din zonă a fost evacuată pe o rază de 50 de metri.

''Am evacuat populația pe o rază de 50 de metri, de jur împrejur, astfel încât să nu existe pericolul unei noi explozii, de la o eventuală scânteie. Acum așteptăm să vedem ce facem cu gazele, pentru că nu s-a reușit oprirea lor din zonă, ci a trebuit să le oprim din tot cartierul'', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ștefan Stoian.

Conform acestuia, explozia a fost una puternică, fiind distrus aproape în totalitate imobilul respectiv, situat în cartierul brăilean Radu Negru, din Ansamblul Buzăului.

''Nu știm cauza care a dus la explozia imobilului, presupunem că este vorba de acumulări de gaze. Casa este distrusă aproape în totalitate, pereții căzuți, acoperișul este la pământ. Proprietara a declarat că era singură acasă. Ea a suferit arsuri pe mâini și picioare, e conștientă, a fost preluată de SMURD, inițial, care i-a acordat primul ajutor, după care a fost transportată de o ambulanță SAJ la Unitatea de Primiri Urgențe. Explozia a fost urmată de un incendiu, nu foarte mare, pentru că s-a ajuns la timp și a fost lichidat'', a adăugat Stoian.

Distrigaz Sud Rețele este o filială a ENGIE Romania, înființată în martie 2008 ca urmare a separării activității de distribuție de cea de comercializare. Activitatea principală a societății este reprezentată de distribuția gazelor naturale. Distrigaz Sud Rețele deservește 19 județe din sudul țării și municipiul București, gestionând o rețea de distribuție de aproximativ 19.000 km. Județele deservite de către companie sunt: Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”