Djokovic și Cilic, adversari în semifinalele Openului Statelor Unite

Djokovic și Cilic, adversari în semifinalele Openului Statelor Unite

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, urmând să se lupte pentru un loc în finală cu jucătorul croat Marin Cilic, deținătorul titlului. Marți, în sferturile de finală, Djokovic l-a învins în patru seturi, cu 6-1, 3-6, 6-3, 7-6 (7/2), pe spaniolul Feliciano Lopez, cap de serie numărul 18, în fața căruia s-a impus după două ore și 39 de minute.

Cilic, câștigătorul trofeului la Flushing Meadows în 2014 și cap de serie numărul 9 anul acesta, a avut nevoie de cinci seturi — 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (3/7), 6-4 — și aproape patru ore de joc pentru a-l învinge pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, ocupantul locului 19 în ierarhia mondială.

Novak Djokovic și Marin Cilic s-au întâlnit de 13 ori până în prezent, campionul sârb reușind să se impună de fiecare dată.

Ultimele două meciuri din sferturile de finală de la US Open, Stanislas Wawrinka (Elveția/N.5) — Kevin Anderson (Africa de Sud/N.15) și Roger Federer (Elveția/N.2) — Richard Gasquet (Franța/N.12), sunt programate miercuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”