Djokovici, discurs admirabil din Emirate: A descris marea problemă din tenisul mondial

Djokovici, discurs admirabil din Emirate: A descris marea problemă din tenisul mondial

Pe lângă performanțele sale formidabile, Nole are și o calitate importantă, în afara terenului: a fost mereu preocupat de soarta jucătorilor mai puțin mediatizați.

În 2021, a devenit vocea jucătorilor carantinați în niște condiții inumane, în camere cu șoareci și fără lumină naturală, de organizatorii Australian Open. Asta deși el, fiind un jucător de Top 10, a avut alte condiții de carantină, mult mai bune, în Adelaide. Acum, Djokovici a vorbit despre o altă problemă din tenisul actual, și anume, faptul că banii ajung la un număr limitat de sportivi.

Avem mii, zeci de mii de jucători care concurează în întreaga lume. Din păcate, doar 400 sau 500 dintre ei, bărbați și femei, la simplu, dublu sau mixt, trăiesc din acest sport. E ceva despre care nu mulți oameni vor să vorbească, dar cred că e foarte important să ne amintim mereu unde suntem. Potrivit unor statistici, tenisul e, în continuare, al treilea sau al patrulea sport cel mai urmărit din lume. 1,3 miliarde de oameni sunt fani ai tenisului, dar nu putem avea mai mult de 400 de oameni care trăiesc din acest sport. Ceea ce e inacceptabil“, a spus Nole, potrivit Eurosport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...