Djokovici, făcut „prost“ de Kasparov: Declaraţia care a declanşat furia şahistului

Djokovici, făcut „prost“ de Kasparov: Declaraţia care a declanşat furia şahistului

Ziua şi scandalul pentru Novak Djokovici! Când sârbul nu e prins în mijlocul unei dezbateri privind vaccinarea, el e luat la rost din cauza atitudinii sale vizavi de suspendarea sportivilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon.

Înainte de turneul pe care tocmai l-a câştigat pentru a 7-a oară, Nole s-a arătat împotriva acestei măsuri. La fel ca Simona Halep, Sorana Cîrstea sau Rafael Nadal, deşi acesta din urmă a fost mai un pic mai rezervat în declaraţii. În general, subiectul excluderii ruşilor şi bieloruşilor a stârnit multe discuţii pro şi contra. În ciuda acestei situaţii, afirmaţiile făcute de Djokovici au avut, totuşi, altă „greutate“. Pentru că vorbim despre o vedetă uriaşă care, spre deosebire de Nadal, diplomat ca de obicei, s-a poziţionat, în mod clar, împotriva suspendării dictate de Wimbledon.

„E o nebunie să-i interzici pe sportivii ruşi şi bieloruşi de la Wimbledon. Noi, sportivii, n-avem nimic de-a face cu războiul. Eu mereu voi condamna războiul, sunt un copil al războiului, dar nu cred că s-a luat decizia corectă“, a fost declaraţia dată de Nole, înainte de al treilea Grand Slam al anului.

Acum, după încheierea competiţiei în care, paradoxal, ruşii au dat lovitura, după cum Adevărul a scris aici, şahistul Gary Kasparov l-a criticat pe Djokovici. Potrivit Eurosport , şahistul care a dezertat din Rusia, devenind un oponent vocal al regimului de la Moscova, a insistat că Novak e un exemplu de „prostie socială“.

Ce a spus Gary Kasparov?

*Nu sunt împotriva interzicerii totale a participării lor (n.r. – sportivii din Rusia şi Belarus), dar suspendarea la Wimbledon a fost abordarea corectă pentru a rezolva problema. Cred că ar trebui să semneze o declaraţie pentru a putea participa la competiţie. Dacă semnaţi o hârtie că „operaţiunea specială“ (n.r. – cum se referă ruşii la războiul din Ucraina) e ilegală, atunci poţi concura. Fiecare ar avea dreptul să aleagă.

*Comentariile lui Djokovici sunt complet deplasate, un prim exemplu de prostie socială pe care o vedem şi la unii jucători din NHL (n.r. – campionatul nord-american de hochei), precum Ovechkin. Pur şi simplu, nu-şi dau seama ce se întâmplă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...