Djokovici, sac de box pentru Sinner. Italianul se califică magistral în finala Australian Open

Djokovici, sac de box pentru Sinner. Italianul se califică magistral în finala Australian Open

Novak Djokovici și-a găsit nașul în circuitul ATP. Nu e Carlos Alcaraz, ci Jannick Sinner, jucătorul care a explodat în ultimul an. Italianul a ajuns la a treia victorie în fața sârbului în ultimele 4 partide, azi obținând-o pe cea mai importantă din carieră, așa cum Adevărul anticipa aici .

Lui Novak Djokovici nu i-a ieșit nimic în semifinala de la AO. Foto Profimedia

Sârbul, în căutarea celui de-al 11 trofeu la Australian Open, s-a lovit de zidul Jannick Sinner în semifinale. Italianul nu i-a dat nicio șansă în primele două seturi, încheiate cu un scor neverosimil: 6-1 și 6-2.

Nole a arătat că e lider mondial și că domină tenisul de ani buni abia în setul 3, când a reușit să se impună. Dar a făcut-o greu, la tiebreak, reușind să salveze o minge de meci a italianului, apoi încheind setul cu 3 lovituri câștigătoare la rând. A fost un simplu foc de paie, pentru cu Sinner nu a părut deloc demoralizat de revenirea sârbului.

Jannick Sinner, prea bun pentru Djokovici. Foto EPA EFE

Jannick Sinner, prea bun pentru Djokovici. Foto EPA EFE

Elevul lui Darren Cahill, susținut în picioare de profesorul său , s-a desprins rapid la 4-1, apoi a gestionat perfect avantajul și a încheiat partida în stil de mare campion: 6-3. Nole amână astfel cel de-al 25-lea titlu de Grand Slam din palmares, în timp ce Sinner își așteaptă adversarul din marea finală de duminică de la Australian Open. Indiferent că acesta se va numi Daniil Medvedev sau Alexander Zverev, italianul este favorit.

Nu numai pentru că în precedentele partide a defilat, trecând cu 3-0 de toți oponenții, dar și pentru că l-a executat pe cel care părea de neoprit: Novak Dkokovici, scor 6-1, 6-2, 6-7, 6-3

Djokovici, învins după 2195 de zile la Australian Open

2195 de zile trecuseră de la ultima înfrângere a lui Djokovic la Melbourne. În 2018, Nole pierdea în fața lui Hyeon Chung.

0 puncte de break a avut Djokovic azi în fața unui Sinner care a câștigat 82% din punctele jucate cu primul serviciu. Cel mai bun jucător din istorie la retur, Nole a câștigat în doar 11% dintre situațiile în care italianul a pus în teren primul serviciu.

54 de greșeli neforțate a comis Nole, aici fiind cheia jocului. Sinner a jucat mult mai îngrijit (doar 28 de neforțate).

Cu victoria de azi, Jannik Sinner a devenit primul italian din istorie care să joace finala de la Australian Open. Berrettini reușise anterior o semifinală la Melbourne, acum doi ani, dar a trebuit să se recunoască învins de viitorul campion, Rafael Nadal.
*statistici oferite de Eurosport

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”