Dmitri Medvedev afirmă că Rusia nu poate pune capăt războiului, chiar dacă Ucraina ar renunța la NATO

Dmitri Medvedev afirmă că Rusia nu poate pune capăt războiului, chiar dacă Ucraina ar renunța la NATO

Dmitri Medvedev este un cunoscut aliat al președintelui Vladimir Putin. El a afirmat, vineri, că Rusia nu va înceta războiul declanșat în Ucraina chiar dacă conducerea de la Kiev ar renunța oficial la un viitor în NATO.

Dmitri Medvedev afirmă că Rusia nu poate pune capăt războiului chiar dacă Ucraina ar renunța la NATO

Fostul președinte rus a acordat un interviu televiziunii franceze LCI că rușii sunt pregătiți să poate discuții cu Zelenski, doar în anumite condiții. El a spus că în acest moment renunțarea Ucrainei de a participa în cadrul Alianței Nord-Atlantice este insuficientă pentru încetarea războiului.

"Renunţarea la a participa în cadrul Alianţei Nord-Atlantice este vitală acum, dar este deja insuficientă pentru a stabili pacea", a declarat Medvedev în interviul pentru televiziunea LCI, potrivit Agerpres .

Medvedev a mai afirmat, în cadrul interviului, că armele pe care SUA le-a furnizat Ucrainei nu reprezintă momentan o amenințare semnificativă pentru forțele ruse. Situația s-ar schimba în cazul în care SUA ar lua decizia de a trimite și arme care ar putea distruge ținte la distanțe mai mari.

"Înseamnă un lucru când acest tip de rachetă zboară pe o distanţă de 70 km,dar e altceva când e vorba de 300-400 km. Atunci ar fi o ameninţare directă pentru teritoriulFederaţiei Ruse", a estimat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Rusia și Ucraina au mai avut câteva runde de discuții legat de încetarea războiului, dar nu s-a concretizat nimic și în prezent nu sunt șanse foarte mari pentru reluarea discuțiilor în cele două tabere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...