Dmitri Medvedev ameninţă cu rachete Kalibr viitoarea uzină de tancuri germane din Ucraina

Dmitri Medvedev ameninţă cu rachete Kalibr viitoarea uzină de tancuri germane din Ucraina

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a promis că armata rusă va „ura bun” venit cu rachete Kalibr şi alte „focuri de artificii pirotehnice" viitoarei fabrici de tancuri germane din Ucraina, transmite EFE.

Dmitri Medvedev rămâne unul dintre cei mai agresivi politicieni ruși FOTO EPA EFE

Acest eveniment va fi sărbătorit cu focuri de artificii de Kalibr şi alte artificii pirotehnice”, a scris Medvedev pe Telegram, potrivit Agerpres . Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, şi-a exprimat convingerea că planurile de a construi o fabrică amintesc pentru moment de „un trolling (provocare) primitiv al regimului de la Kiev".

Reprezentantul rus a făcut aceste declaraţii după ce s-a aflat că firma germană de armament Rheinmetall negociază construcţia unei fabrici de tancuri de luptă în Ucraina capabilă să producă circa 400 de unităţi din modelul Panther în fiecare an, după cum a dezvăluit şeful consorţiului german, Armin Papperger, într-un interviu acordat sâmbătă.

Costul construcţiei acestei uzine este estimat la circa 200 de milioane de euro, a declarat Papperger cotidianului regional german Rheinische Post. Discuţiile cu guvernul ucrainean sunt „promiţătoare", a adăugat Papperger, care a spus că se aşteaptă ca o decizie să fie luată în următoarele luni.

SUA pregătește pe propriul teren muniție pentru Ucraina

Armata americană investește două miliarde de dolari pentru a stimula și extinde producția de muniție care a avut un rol important în războiul din Ucraina.

Investiția va ajuta la extinderea mai multor fabrici de muniție printre care se numără și fabricile armatei din Scranton, Pennsylvania, Holston, Tennessee, Radford, Virginia, Middletown și Iowa, potrivit declarației purtătoarei de cuvânt Ellen Lovett, relatează G4media .

„Aceste investiții vor permite reaprovizionarea rapidă a transferurilor de muniție de artilerie de 155 mm către Ucraina”, a spus Lovett.

Noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina , în valoare 400 de milioane de dolari, anunțat vineri de SUA, include în premieră poduri ce pot fi lansate de pe blindate, relatează AP. Acestea fac parte din stocurile armatei SUA, astfel că pot ajunge mai repede pe câmpul de luptă din Ucraina.

Podul lansat de un vehicul blindat este un pod metalic pliabil transportat deasupra corpului unui tanc și proiectat să traverseze râuri și alte obstacole ale terenului de luptă.

Totodată, acest nou pachet de ajutor oferit de SUA, ca și cele anterioare, include mii de muniții, între care rachete pentru sistemele HIMARS și proiectile pentru obuzierele de 155 mm, dar și muniții pentru demolare și echipamente pentru înlăturarea obstacolelor pentru a ajuta Ucraina să străpungă tranșeele.

„Aceste vehicule sunt concepute pentru a acompania coloanele blindate și a le oferi capacitatea de a traversa râuri, cursuri de apă, șanțuri și tranșee. Podurile sunt transportate pe șasiurile vehiculelor blindate și lansate pe malurile râurilor sau ale cursurilor de apă. Odată ce traversarea este terminată, vehiculul poate ridica podul de pe malul îndepărtat și își continuă drumul”, se arată în anunțul Departamentului american al Apărării, citat de Forbes.

Armata SUA dispune de trei tipuri de poduri blindate. M60 Armored Vehicle Launched Bridge (AVLB) este construit după tancul de luptă M60A1. Introdus în 1987, podul M60 poate acoperi o distanță de aproximativ 60 de metri. Cel mai avansat model, M104 Wolverine, este construit pe un șasiu de tanc Abrams modificat, putând transporta un pod de aproximativ 24 de metri. Urmașul mai simplu al lui Wolverine, M1074 Joint Assault Bridge System (JABS), folosește de asemenea, șasiul tancului Abrams, dar este mai scurt, cu o lungime de 18 metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?