Dmitri Peskov: Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz

Dmitri Peskov: Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz

Vladimir Putin este deschis unor contacte cu cancelarul german Olaf Scholz, a declarat duminică, pentru agenția de stat rusă RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit HotNews .

Vladimir Putin. FOTO Profimedia

Cancelarul german își exprimase anterior intenția de a continua convorbirile directe cu preşedintele Vladimir Putin, pe linia unor demersuri pentru încheierea războiului împotriva Ucrainei, dar a ținut să precizeze că indiferent dacă Germania va trimite tancuri Ucrainei, țara sa nu este o parte beligerantă.

„Pentru moment, nu există în program nicio discuție convenită (cu Scholz). Putin a fost și rămâne deschis la contacte”, a reacționat Dmitri Peskov, conform RIA Novosti.

Decizia recentă a Berlinului de a furniza Kievului tancuri de luptă, o schimbare majoră după săptămâni de demersuri, nu face ca Germania să fie o parte directă în războiul din Ucraina, a reafirmat cancelarul german Olaf Scholz , relatează DPA.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“