Dmitri Peskov: Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz

Dmitri Peskov: Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz

Vladimir Putin este deschis unor contacte cu cancelarul german Olaf Scholz, a declarat duminică, pentru agenția de stat rusă RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit HotNews .

Vladimir Putin. FOTO Profimedia

Cancelarul german își exprimase anterior intenția de a continua convorbirile directe cu preşedintele Vladimir Putin, pe linia unor demersuri pentru încheierea războiului împotriva Ucrainei, dar a ținut să precizeze că indiferent dacă Germania va trimite tancuri Ucrainei, țara sa nu este o parte beligerantă.

„Pentru moment, nu există în program nicio discuție convenită (cu Scholz). Putin a fost și rămâne deschis la contacte”, a reacționat Dmitri Peskov, conform RIA Novosti.

Decizia recentă a Berlinului de a furniza Kievului tancuri de luptă, o schimbare majoră după săptămâni de demersuri, nu face ca Germania să fie o parte directă în războiul din Ucraina, a reafirmat cancelarul german Olaf Scholz , relatează DPA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…