Dmitri Rogozin, îndemn la crime inimaginabile în Ucraina: „Să îi terminăm de dragul nepoţilor noştri”

Dmitri Rogozin, îndemn la crime inimaginabile în Ucraina: „Să îi terminăm de dragul nepoţilor noştri”

„În general, ceea ce a apărut în locul Ucrainei reprezintă o ameninţare existenţială pentru poporul rus, istoria rusă, limba rusă şi civilizaţia rusă”, a scris Rogozin luni noaptea pe contul său de Twitter.

„Dacă nu îi terminăm (pe ucraineni) acum, din păcate, bunicii noştri nu au terminat-o cu ei, va trebui să murim, dar la un cost şi mai mare pentru nepoţii noştri. Aşadar, haideţi să terminăm cu asta. Odată pentru totdeauna. Pentru nepoţii noştri”, a mai afirmat el.

Jurnalistul Francis Scarr de la BBC, care supraveghează şi traduce relatările din mass-media rusă, a sesizat mesajul de pe contul lui Rogozin de Twitter.

Juravliov, membrul partidului naţionalist Rodina („Patria), a menţionat un sondaj de opinie prezentat în Rusia, în urma căruia a rezultat că 40% din ucraineni sunt împotriva eliminării monumentelor închinate victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial.

„36% sunt neutri. Sunt neutri doar fiindcă le este frică, trei sferturi din ucraineni sunt împotriva înlăturării monumentelor. Doar 19% sunt pentru acest lucru. Dacă le reinstalăm creierul corect, încă 12-15% vor crede că nu trebuie făcut acest lucru”, afirma parlamentarul rus.

„Aşadar, doar maxim 5% sunt incurabili. Spus mai simplu, două milioane de persoane care sunt pregătite să recreeze (Waffen) SS-ul, (Batalionul) Azov sunt fascişti SS, forţele armate ale Ucrainei sunt Wehrmacht-ul, se vede clar. Acele două milioane de persoane ar fi trebuit fie să părăsească Ucraina, fie să fie denazificaţi, adică distruşi”, îndemna Juravliov.

În ciuda faptului că Juravliov este preferatul televiziunilor ruseşti, acesta este un personaj politic marginal în Rusia. Deputatul fiind liderul şi singurul reprezentant în parlament al partidului Rodina care a căpătat 1,51% respectiv 0,8% din totalul voturilor exprimate la alegerile parlamentare din anii 2016 şi 2021.

Rogozin, declaraţii agresive de la debutul războiului

Afirmaţiile directorului agenţiei spaţiale Roscosmos sunt cu atât mai alarmante în contextul informaţiilor privind planurile Kremlinului de a anexa toate teritoriile ucrainene ocupate, inclusiv zonele cucerite din regiunile Herson şi Zaporojie .

Totodată, destinul ucrainenilor deportaţi în Rusia din teritoriile cucerite nu este deloc clară, peste un milion de persoane fiind relocate cu forţa de către autorităţile ruse de la debutul războiului. Ucraina acuză că cetăţenii săi, din teritoriile în care armata rusă a preluat controlul, sunt deportaţi în Siberia şi insula Sahalin, o regiune din Orientul Îndepărtat Rus.

În aceeaşi seară în care Rogozin a îndemnat la genocid, Dmitri Medvedev, fostul preşedinte şi prim-ministru, a transmis un mesaj de ameninţare la adresa Ucrainei, declarând pe canalul său de Telegram că Rusia va ataca oraşe din vestul ţării. „Călăreţii Apocalipsei sunt deja pe drum”, a afirmat el.

„Ei vor moartea pentru Rusia. Şi atâta timp cât voi fi în viaţă, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a informat Medvedev pe Telegram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...