Dmitro Kuleba: Ucraina a supraviețuit „celei mai dificile ierni din istoria sa”

Dmitro Kuleba: Ucraina a supraviețuit „celei mai dificile ierni din istoria sa”

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a apreciat miercuri că țara sa „a supravieţuit celei mai dificile ierni din istoria sa”, perioadă marcată de bombardamente masive ruse ce au cufundat milioane de oameni în întuneric, relatează AFP.

Dmitro Kuleba FOTO AFP

„Era frig şi întuneric, însă noi eram de neclintit”, scrie Kuleba pe pagina sa de Facebook.

„Ucraina a învins teroarea iernii”, adaugă șeful diplomației ucrainene.

„Partenerii noştri au fost alături de noi, oferindu-ne ajutorul. Uniunea Europeană a câştigat de asemenea şi, contrar ironiilor Moscovei, ea nu a îngheţat fără gazul rusesc”, vizat de sancţiuni, subliniază el.

„Încă mai este drum lung până la victoria finală. Însă noi ştim deja cum să câştigăm”, afirmă Dmitro Kuleba.

După mai multe eșecuri pe câmpul de luptă, Rusia a optat, din octombrie, pentru o tactică de lovituri asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Atacurile neîncetate cu rachete şi drone ruseşti au provocat daune masive sistemului energetic, lăsând cu regularitate marile oraşe fără apă şi căldură.

Aliaţii occidentali ai Kievului i-au furnizat progresiv sisteme de apărare antiaeriană, iar Rusia şi-a redus frecvenţa şi amploarea atacurilor, notează AFP, potrivit Agerpres.

Luptele se concentrează în prezent în estul Ucrainei, în special în jurul oraşului Bahmut, unde armata ucraineană admite că situația este „extrem de tensionată”.

Rusia a declanşat în 24 februarie 2022 o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale