DNA: 59 de persoane, condamnate în perioada iulie-septembrie în dosare de corupţie

DNA: 59 de persoane, condamnate în perioada iulie-septembrie în dosare de corupţie

DNA informează că, în perioada iulie-septembrie 2019, 59 inculpaţi au fost condamnaţi în dosare de corupţie, prin 23 hotărâri judecătoreşti definitive.

Potrivit unui comunicat al DNA, printre cei condamnaţi se află un preşedinte consiliu judeţean, un primar şi un viceprimar de municipiu, un primar de comună, un preşedinte şi director al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, cinci directori generali din instituţii de stat şi un inspector general şcolar judeţean.

Pedepsele dispuse de judecători variază între 10 ani închisoare şi 1 an şi 2 luni cu amânarea pedepsei.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

DNA susţine că răspunde astfel cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...