DNA: Adrian Dumitru, directorul Companiei de Apă Târgovişte, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Adrian Dumitru, directorul Companiei de Apă Târgovişte, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Adrian Dumitru, director general al Companiei de Apă Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Dumitru, la data faptelor şi în prezent director general al SC Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa SA, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu din care una cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi a unui administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în cursul lunii noiembrie 2017, Adrian Dumitru, în calitate de director general al SC Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa SA, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară, ar fi dispus branşarea ilegală a societăţii omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză, la reţeaua de electricitate a Staţiei de Epurare Pucioasa aflată în subordonarea instituţiei pe care o conducea, fără a fi încheiate documentele legale prin care să se reglementeze furnizarea, facturarea, plata, precum şi condiţiile de consum al energiei electrice.

Prin acest demers, spun anchetatorii, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului SC Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa SA, în sumă de 79.517 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumate şi neachitate, concomitent cu obţinerea unui folos material necuvenit, în acelaşi cuantum, de către societatea omului de afaceri.

De asemenea, arată procurorii, la data de 1 martie, Dumitru ar fi dispus în mod abuziv încetarea contractului individual de muncă al unui angajat din subordine care, în cursul anului 2019, a făcut mai multe sesizări atât conducerii SC Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa SA cât şi organelor de urmărire penală în legătură cu situaţia menţionată mai sus.

DNA informează că SC Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa SA, precum şi angajatul ale cărui drepturi au fost prejudiciate au anunţat că se constituie parte civilă în cauză.

Totodată, în cauză s-a procedat la introducerea în calitate de parte responsabilă civilmente a SC Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa SA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES/ (AS - autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...