DNA: Aproape 1.500 de inculpați trimiși în judecată în dosare de abuz în serviciu în ultimii 10 ani

DNA: Aproape 1.500 de inculpați trimiși în judecată în dosare de abuz în serviciu în ultimii 10 ani

Aproape 1.500 de inculpați au fost trimiși în judecată în ultimii 10 ani în dosare ce au avut ca obiect și infracțiunea de abuz în serviciu, a anunțat miercuri Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, începând din anul 2006, au fost înaintate instanțelor 241 de cauze ce au vizat și infracțiunea de abuz în serviciu. Dintre cei 1.471 de inculpați trimiși în judecată, 569 au fost condamnați doar în ultimii trei ani și jumătate.

"Numărul inculpaților trimiși în judecată se referă la toți inculpații menționați în rechizitoriu în respectiva cauză, inclusiv la cei care au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea altor infracțiuni decât cele de abuz în serviciu. Numărul inculpaților condamnați se referă strict la cei care au primit pedepse pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, statistica disponibilă fiind cu începere din anul 2013", se precizează în comunicat.

Știre în curs de actualizare

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”