DNA: Augustina Chimoiu, la data faptelor registrator şef al OCPI Dolj, trimisă în judecată pentru mită

DNA: Augustina Chimoiu, la data faptelor registrator şef al OCPI Dolj, trimisă în judecată pentru mită

Augustina Costinela Chimoiu, la data faptelor registrator şef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce ar fi primit mită lucrări de construcţii în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marţi AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Augustinei Costinela Chimoiu, la data faptelor registrator şef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj, pentru luare de mită, şi a unui administrator al unor societăţi comerciale pentru dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2013 - 2015, Augustina Costinela Chimoiu ar fi primit de la cealaltă persoană foloase necuvenite constând în execuţia de lucrări de construcţii în valoare de 199.570 lei (manoperă şi materiale de construcţii) la un imobil pe care aceasta îl deţine în judeţul Dolj.

"Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpată pentru a admite un număr de 23 de cereri de reexaminare a încheierilor de carte funciară formulate de omul de afaceri, care, anterior, fuseseră respinse pentru diferite motive de către colegii inculpatei", spun anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...