DNA: Cadre didactice de la Academia Navală Constanța, sub control judiciar

DNA: Cadre didactice de la Academia Navală Constanța, sub control judiciar

Procurorii militari DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Iulian Antonescu și Camelia Ciobanu, cadre didactice în cadrul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" Constanța (ANMB), ambii acuzați de luare de mită.

Printre obligațiile impuse de controlul judiciar să află și cea să nu exercite profesia de cadru didactic la Academia "Mircea cel Bătrân".

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, cei doi au primit, în cursul lunii septembrie, de la mai mulți studenți sume de bani cuprinse între 200 lei și 200 euro sau alte foloase necuvenite.

"Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenților respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susținute în perioada august — septembrie 2016", susțin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Iulian Antonescu și Camelia Ciobanu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA ori de câte ori sunt chemați; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la IPJ Constanța — Serviciul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemați; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului militar; să nu ia legătura cu persoanele menționate în ordonanțele procurorilor militari și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect pe nicio cale; să nu exercite profesia de cadru didactic la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" Constanța.

"Celor doi inculpați li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", subliniază sursa citată.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Procurorii militari din DNA au efectuat, în 10 noiembrie, percheziții la Academia Navală din Constanța, cercetările vizând fapte de corupție în legătură cu promovarea unor examene, au declarat surse judiciare la acea dată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…