DNA: Cătălin Cherecheș, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în perioada martie — septembrie 2015, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar și ordonator principal de credite, pentru susținerea financiară a Asociației Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare și implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins și primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât și prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

"În perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheș, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operațiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului", susțin procurorii.

DNA precizează că, în legătură cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la 22 aprilie, Cherecheș i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, iar acesta s-a conformat.

"În același context, la 26 aprilie, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra lui Cherecheș fiind găsită suma de 25.000 lei. Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeași sumă pretinsă cu titlu de mită, denunțătorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro în contul unei datorii", au reținut anchetatorii.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin lui Cătălin Cherecheș.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc