DNA cere reaudierea în instanță a lui George Becali în dosarul lui Popoviciu

DNA cere reaudierea în instanță a lui George Becali în dosarul lui Popoviciu

Direcția Națională Anticorupție a cerut luni judecătorilor de la Curtea de Apel București reaudierea lui George Becali în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu. La termenul de luni al procesului, procurorul de ședință a solicitat ca George Becali să fie audiat din nou în acest dosar, după ce omul de afaceri a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

Tot acum, avocatul lui Puiu Popoviciu a cerut anularea mai multor probe, bazate pe interceptări ambientale și telefonice realizate de către SRI.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 31 martie, urmând ca instanța să decidă dacă îl mai audiază pe George Becali.

Pe 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel București, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunț pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

La întrebările puse de procurorul de ședință, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunț, susținând că nu își mai aduce aminte și nu dorește ca Puiu Popoviciu și ceilalți inculpați să fie condamnați din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare și "știe ce înseamnă suferința".

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe George Becali pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului, el fiind audiat în acest sens la DNA pe 11 martie.

"Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 și 15 februarie 2016, în dosarul 9.577/2/2012 al Curții de Apel București — Secția I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea", precizează DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, Becali "a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei", scopul său fiind de a îngreuna aflarea adevărului și tragerea la răspundere penală a vinovaților, precum și de a induce în eroare instanța de judecată.

În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la CAB, au fost trimiși în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpați cercetați pentru infracțiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat și în dauna Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…