DNA: Dănuț Căpățînă, fost manager al Spitalului Constanța, trimis în judecată pentru încheierea nelegală a 6 contracte

DNA: Dănuț Căpățînă, fost manager al Spitalului Constanța, trimis în judecată pentru încheierea nelegală a 6 contracte

Procurorii DNA l-au trimis din nou în judecată pe Dănuț Căpățînă, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru fapte în legătură cu încheierea a șase contracte cu o firmă, controlată prin soție, fără organizarea unei proceduri de atribuire.

El este acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată.

În dosar, a fost deferită justiției și SC Mara Investcom SRL pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în perioada 2010 — 2016, Dănuț Căpățînă, în calitate de manager și manager interimar al spitalului, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută, în legătură cu încheierea a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat și recepție.

"Contractele respective au fost încheiate cu SC Mara Investcom SRL (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soții), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice și promovarea concurenței dintre operatorii economici. Serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei", susțin procurorii.

Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prejudiciat cu aproximativ 2,1 milioane lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a și constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente și viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către firma respectivă.

De asemenea, procurorii au mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unei societăți, în calitate de parte responsabilă civilmente, firmă la care este acționar Dănuț Căpățînă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Dănuț Căpățînă a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare în noiembrie 2014 și august 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

3 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

4 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

5 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești