DNA dezaprobă modul în care IJ a gestionat datele din raportul de control

DNA dezaprobă modul în care IJ a gestionat datele din raportul de control

Direcția Națională Anticorupție dezaprobă modul în care conducerea Inspecției Judiciare a gestionat datele din raportul de control desfășurat la DNA, menționând că în spațiul public au apărut informații prezentate ca fiind concluzii ale raportului în condițiile în care documentul nu este finalizat.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, în spațiul public au apărut, începând cu data de 4 octombrie, informații prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspecției Judiciare privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente de către conducerea structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție.

"Direcția Națională Anticorupție își exprimă dezaprobarea față de modul în care conducerea Inspecției Judiciare gestionează datele conținute într-un document provizoriu, în condițiile în care acest document nu este unul finalizat și nici nu a fost asumat de vreo instituție", arată sursa citată.

În context, DNA explică faptul că a formulat obiecțiuni față de o primă versiune a raportului, care trebuie luate în considerare la redactarea versiunii finale a documentului.

"O primă versiune a raportului a fost transmisă la data de 26 septembrie 2017, de către Inspecția Judiciară, Direcției Naționale Anticorupție, în vederea formulării de obiecțiuni. Obiecțiunile au fost trimise de către DNA Inspecției Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate în considerare la redactarea versiunii finale a raportului. Numai după valorificarea obiecțiunilor DNA raportul avizat și discutat în ședința Secției pentru procurori a CSM dobândește caracter definitiv și devine public", se precizează în comunicat.

Conform DNA, prin prezentarea "parțială, trunchiată și scoasă din context" a unor date din raportul nefinalizat al IJ, precum și prin publicarea acestor date înainte de susținerea obiecțiunilor și a punctului de vedere de către DNA se creează o "imagine falsă" asupra rezultatului inspecției.

"Având în vedere modul defectuos de gestionare a documentului sus-menționat de către conducerea Inspecției Judiciare și pentru o informare corectă a opiniei publice, ne rezervăm dreptul de a afișa forma integrală conținând concluziile privind "managementul procurorului șef al DNA Laura Codruța Kövesi" și managementul celor doi procurori adjuncți ai DNA, din cuprinsul raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie 2017", se menționează în documentul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”