DNA: Eugenia Postelnecu, fostă șefă a serviciului de pază al CJ Ilfov, cercetată pentru abuz în serviciu

DNA: Eugenia Postelnecu, fostă șefă a serviciului de pază al CJ Ilfov, cercetată pentru abuz în serviciu

Procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Eugenia Postelnecu, fost director al Serviciului Public de Pază Obiective de Interes Județean (SPPOIJ) Ilfov, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, faptele au fost comise între anii 2009 și 2014, când inculpata a ocupat funcția de director al SPPOIJ Ilfov.

"Inculpata Postelnecu Eugenia, (...) cu încălcarea prevederilor legale și a atribuțiilor de serviciu, a emis mai multe decizii (care trebuiau să fie aprobate și de președintele Consiliului Județean Ilfov) prin care a atribuit în mod nelegal, atât pentru sine, cât și pentru altul, mai multe sume de bani în valoare totală de 299.104 lei ce au constat în majorări salariale, prime și sporuri (pentru armamentul din dotare, pentru conducerea auto din dotare, pentru loialitate neîntreruptă, 'contravaloarea ceaiului fierbinte și hranei necesare pe perioada codurilor portocalii și roșii', etc.)", se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, Eugenia Postelnecu a emis, în trei cazuri, decizii de acordare de sporuri pentru folosirea autoturismelor unor persoane care nu dețineau permis de conducere.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”