DNA: Fost director al CNADNR, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Fost director al CNADNR, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul director al CNADNR Dorin Gavril Debucean a fost trimis în judecată marți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave, informează DNA.

 "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Gavril Debucean, aflat în stare de detenție, la data faptei director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) SA București pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave", se precizează într-un comunicat al DNA transmis marți AGERPRES.

Procurorii anticorupție notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Dorin Gavril Debucean, în calitate de director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA București, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat două contracte de asistență juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistență juridică pentru cauze strict determinate și un onorariu și alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfășurare a proceselor.

"Cele două documente au fost semnate de Debucean în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administrație sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte", se menționează în comunicat.

Sursa citată arată că, urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, CNADNR SA ar fi suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

DNA amintește că, anterior, Dorin Gavril Debucean a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, fiind condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

5 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…