DNA: Fost ofiţer de poliţie la Direcţia de Înmatriculări Ialomiţa, trimis în judecată pentru luare de mită

DNA: Fost ofiţer de poliţie la Direcţia de Înmatriculări Ialomiţa, trimis în judecată pentru luare de mită

Sandu Palantin, fost ofiţer de poliţie în cadrul Direcţiei Permise şi Înmatriculări Ialomiţa, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul lui Sandu Palantin, la data faptei ofiţer de poliţie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în acordul de recunoaştere a vinovăţiei că, în perioada 15 septembrie 2017 - 12 octombrie 2017, Sandu Palantin, în calitate de ofiţer de poliţie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, ar fi primit de la o persoană suma totală de 10.200 de lei, pentru a efectua în regim de urgenţă şi fără programare 54 de operaţiuni de înmatriculări de autovehicule (48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei şi 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei).

Totodată, arată DNA, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândită de acesta în urma comiterii infracţiunii.

"În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii", se precizează în comunicat.

Mai mult, procurorii au stabilit ca pe parcursul termenului de supraveghere Palantin să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi/sau în cadrul unităţilor de învăţământ (întreţinerea curăţeniei în zonele verzi aferente unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului) cu sediul în Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe Sandu Palantin, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, a fost înaintat la Tribunalul Ialomiţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA