DNA: Fost subcomisar din IJP Sibiu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals

DNA: Fost subcomisar din IJP Sibiu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Monica Berghezan, la data faptelor subcomisar în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu - Poliția Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, pentru mai multe fapte de corupție.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de DNA, Monica Berghezan este acuzată de abuz în serviciu în formă continuată (două fapte), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în forma participației improprii, în formă continuată, și înșelăciune.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2014, inculpata, având spre soluționare mai multe dosare penale privind infracțiuni la regimul circulației, în calitatea sa de organ de cercetare al poliției judiciare, a ticluit, cu încălcarea legii, "ordonanțe de clasare" a unor cauze și a aplicat prin fotocopiere atât semnătura procurorului competent, cât și ștampila Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

"În continuare, inculpata a înmânat ordonanțele falsificate în această manieră persoanelor cercetate care, cu bună-credință, le-au folosit la Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Sibiu, redobândindu-și astfel pe nedrept permisele de conducere, întrucât la momentul respectiv dosarele penale întocmite pe numele acestora nu erau soluționate în mod legal. De asemenea, în aceeași calitate de ofițer de poliție judiciară, în contextul efectuării urmăririi penale în dosarele repartizate, inculpata Berghezan Monica a afirmat necesitatea administrării în cauze a probei cu expertiza tehnică auto, indicând persoanelor cercetate expertul, costul expertizei și contul în care să depună banii", arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, prin această metodă a "expertizei', inculpata a intrat în posesia unor sume de bani, cuprinse între 2.000 și 2.200 lei, depuse cu buna-credință de persoanele cercetate pentru dispunerea procedeului probatoriu, pe care le-a folosit în interes propriu.

"De menționat este faptul că, în unul dintre cazuri, inculpata nu avea niciun fel de atribuții în instrumentarea dosarului în care persoana cercetată a fost indusă în eroare în maniera descrisă mai sus", indică procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...