DNA: Foști primari ai comunelor constănțene Fântânele și Cogealac - trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Foști primari ai comunelor constănțene Fântânele și Cogealac - trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

Gheorghe Popescu și Ion Soare, la data faptelor primari ai comunelor Fântânele și Cogealac, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, acuzațiile vizează fapte comise în anul 2006, în legătură cu transferul unui teren între cele două localități.

"La data de 18 ianuarie 2006, inculpații Soare Ion și Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac și Fântânele, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele, a unei suprafețe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafață a fost inclusă în mod abuziv și suprafața de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitații de Primăria comunei Mihai Viteazu", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, pe 24 ianuarie 2005, inculpatul Ion Soare, în calitate de primar al comunei Cogealeac, convenise cu edilul din comuna Mihai Viteazu că respectiva suprafață aparține localității conduse de cel din urmă.

Procurorii au constatat că demersurile inculpaților au avut drept consecință obținerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 euro și 531.822 lei în dauna societății care primise în închiriere terenul respectiv. Reprezentantul societății păgubite s-a constituit parte civilă cu aproximativ 2,5 milioane euro, pentru recuperarea prejudiciului fiind dispusă măsura sechestrului asupra mai multor bunuri imobile care le aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse de procurori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”