DNA: Fostul prefect de Buzău Paul Beganu și judecătorul Neculae Toader, urmăriți penal

DNA: Fostul prefect de Buzău Paul Beganu și judecătorul Neculae Toader, urmăriți penal

Procurorii DNA Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de fostul prefect de Buzău Paul Beganu, judecătorul Neculae Toader și alte trei persoane în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro în dauna statului.

Potrivit unui comunicat al DNA postat miercuri seară pe site-ul instituției, Paul Beganu, prefect în perioada 2009-2012, este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual și instigare la fals intelectual și la dare de mită, iar judecătorul Neculae Toader, din cadrul Judecătoriei Pătârlagele, de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În același dosar sunt urmăriți penal Gheorghe Ceteraș, pentru constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență și trei infracțiuni de dare de mită, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infracțional organizat și
complicitate la dare de mită, și Ion Irimia, angajat al Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA, pentru trafic de influență.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?