DNA: Funcţionar în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, trimis în judecată pentru luare de mită

DNA: Funcţionar în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, trimis în judecată pentru luare de mită

Radu Ioan Hristovici, la data faptelor funcţionar în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Ioan Hristovici pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

Procurorii anticorupţie susţin în rechizitoriu că, în datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, Hristovici ar fi primit de la Aswad Nasreddin şi Jabanou Naim suma totală de 5.500 lei (3.000 lei şi 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităţilor vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăţilor comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri.

"Banii respectivi au fost remişi de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operaţiunilor vamale", se precizează în comunicat.

Anchetatorii menţionează că în cauză a fost dispusă poprirea asigurătorie a veniturilor salariale realizate de inculpat, în limita sumei de 5.500 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

DNA mai arată că, în acelaşi dosar, în prezenţa avocaţilor, Aswad Nasreddin şi Jabanou Naim au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Dosarele de urmărire penală în cazul celor doi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise Tribunalului Constanţa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…