DNA: Genica Bădănoiu, fostă şefă a APM Ilfov, trimisă în judecată pentru cumpărare de influenţă

DNA: Genica Bădănoiu, fostă şefă a APM Ilfov, trimisă în judecată pentru cumpărare de influenţă

Genica Bădănoiu, la data faptei director executiv împuternicit la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Ilfov, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de cumpărare de influenţă în legătură cu emiterea unei autorizaţii de mediu aferentă staţiei de transfer gunoaie de la Tunari - Ilfov.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, a fost trimis în judecată şi un om de afaceri, acţionar al unei societăţi comerciale cu activităţi în gestionarea deşeurilor menajere, condamnat la închisoare cu executare în altă cauză, pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în calitate de acţionar în fapt al unei societăţi comerciale cu activitate de gestionare a deşeurilor menajere, la data de 19 decembrie 2019, omul de afaceri i-ar pretins, în mod direct, directoarei executive a APM Ilfov, Genica Bădănoiu, să elibereze o autorizaţie de mediu pentru societatea sa, aferentă staţiei de transfer gunoaie de la Tunari (judeţul Ilfov), lăsând-o să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Mediului şi promiţându-i acesteia că, în schimbul emiterii autorizaţiei, va interveni astfel încât să fie menţinută în funcţia de director executiv al APM Ilfov. La data de 24 decembrie 2019, autorizaţia respectivă a fost emisă.

"La data de 9 iulie 2020, acelaşi om de afaceri ar fi promis indirect, prin intermediar, directoarei APM Ilfov, Genica Bădănoiu, suma de 30.000 lei, din care ar fi oferit 15.000 lei, prin intermediul aceleiaşi persoane, în legătură cu îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv emiterea unei autorizaţii de mediu pentru societatea sa, aferentă unei staţii de transfer deşeuri amplasată în Popeşti Leordeni (judeţul Ilfov), bani pe care Genica Bădănoiu i-a refuzat în data de 10 iulie 2020", arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro