DNA: Georgeta Ionescu, director general în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, trimisă în judecată de DNA

Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director general economic în Ministerul Mediului Georgeta Ionescu (fostă Munteanu), în prezent având aceeaşi funcţie în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, precum şi a omului de afaceri Mircea Marcu, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

"În perioada iulie 2010 - aprilie 2011, inculpata Ionescu (fostă Munteanu) Speranţa Georgeta, în calitate de director general economic în cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a acceptat promisiunea inculpatului Marcu Mircea de primi din partea acestuia un autoturism Audi A3, în schimbul căruia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să avizeze propunerile de stabilire a alocaţiilor bugetare pentru obiectivul de investiţii 'Regularizarea văilor Agigea şi Lazu, jud. Constanţa' şi, implicit, să susţină interesele societăţii comerciale administrate de acesta din urmă, în raporturile cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi cu instituţiile publice din subordinea sa", informează un comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în schimbul acestor "servicii", Georgeta Ionescu a primit de la omul de afaceri suma de 61.394 lei, reprezentând o parte din contravaloarea autoturismului, precum şi o geantă în valoare de 6.300 lei.

"Concret, la data de 23.06.2010, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice a fost postat anunţul de participare la licitaţia publică pentru obiectivul de investiţii 'Regularizarea văilor Agigea şi Lazu, jud. Constanţa'. După deschiderea ofertelor depuse de către participanţi, activitate care s-a desfăşurat în data de 28.07.2010, asocierea din care făcea parte şi societatea administrată de inculpatul Marcu Mircea s-a clasat pe locul al patrulea din cinci ofertanţi", se arată în comunicat.

Cu toate acestea, datorită influenţei pe care Georgeta Ionescu a lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcţionarilor publici implicaţi în derularea procedurii de achiziţie publică, asocierea de firme clasată pe locul al patrulea a fost declarată câştigătoare, iar contractul de lucrări a fost încheiat la data de 12.10.2010, spun procurorii.

Ei menţionează că în momentul organizării licitaţiei publice societatea comercială administrată de Mircea Marcu nu deţinea nici utilajele necesare pentru executarea lucrărilor, nici angajaţi specializaţi în construcţii, nici experienţă şi nici resursele financiare pentru susţinerea lucrărilor.

"Ulterior, susţinerea de către inculpata Georgeta Ionescu a intereselor societăţii comerciale administrată de Marcu, în raporturile acesteia cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi cu instituţiile publice din subordinea ministerului, s-a manifestat şi în legătură cu stabilirea alocaţiilor bugetare pentru obiectivul de investiţii", se arată în comunicat.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi/sau imobile ale inculpatei Georgeta Ionescu, până la concurenţa sumei de 32.170 lei, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel