DNA: Întâlnirea Anca Jurma - Hans Klemm a avut loc la sediul DNA, la iniţiativa Ambasadei SUA

DNA: Întâlnirea Anca Jurma - Hans Klemm a avut loc la sediul DNA, la iniţiativa Ambasadei SUA

Procurorul-şef interimar Anca Jurma s-a întâlnit pe 17 iulie cu ambasadorul Hans Klemm la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la iniţiativa misiunii diplomatice a SUA, în scopul prezentării noului ataşat FBI la Bucureşti, David Varner, transmite DNA într-un comunicat de presă remis luni.

DNA susţine că un post de televiziune a prezentat "în mod tendenţios" faptul că Anca Jurma s-ar fi deplasat la Ambasada SUA.

"În referire la faptul că, în spaţiul public, pe parcursul mai multor zile, au fost prezentate o serie de informaţii eronate referitoare la întâlnirea avută în data de 17 iulie 2018 de procurorul-şef al DNA, Anca Jurma, cu ambasadorul Hans Klemm şi ataşatul FBI David Varner, Biroul de Informare şi Relaţii Publice face următoarele precizări: Întâlnirea a avut loc, la iniţiativa Ambasadei SUA, la sediul DNA, în scopul prezentării lui David Varner, noul ataşat FBI la Bucureşti (ca urmare a încetării mandatului predecesorului său), ataşat care îşi desfăşoară activitatea în cadrul ambasadei", explică DNA.

Potrivit sursei citate, cooperarea DNA cu instituţii similare din alte state şi cu misiunile diplomatice se înscrie în competenţele prevăzute de lege şi de Regulamentul de Ordine Interioară în realizarea atribuţiilor direcţiei în materia asistenţei judiciare internaţionale.

DNA menţionează că, în ceea ce priveşte cooperarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu FBI, direcţia este expres menţionată în Protocolul semnat la 10 septembrie 2007 la Tratatul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistenţa judiciară în materie penală, ratificat prin Legea nr. 112/15.05.2008.

"Având în vedere că, în data de 17 iulie 2018, un post de televiziune a prezentat în mod tendenţios, în cursul unei emisiuni, faptul că procurorul-şef al DNA, Anca Jurma, s-ar fi deplasat la Ambasada SUA, inducând telespectatorilor ideea că aceasta a fost 'chemată' la sediul ambasadei, am solicitat un drept la replică, în termenul şi în condiţiile prevăzute de normele în vigoare. Ştirea respectivă, preluată ulterior şi de alte publicaţii, este una falsă, iar înainte de difuzarea ei, reprezentanţii postului nu au făcut nici măcar o minimă verificare pentru a putea publica o informaţie corectă şi imparţială", precizează DNA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”