DNA îşi prezintă raportul de activitate pe 2017

DNA îşi prezintă raportul de activitate pe 2017

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, va prezenta miercuri, de la ora 11,00, la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, raportul de activitate al DNA pe anul 2017.

La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis .

În schimb, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader , a anunţat marţi, după un schimb de replici cu Laura Kovesi în timpul şedinţei CSM, că nu va veni la prezentarea bilanţului, pentru că nu a primit la timp raportul de activitate al DNA.

"Mâine aveţi bilanţul, mâine este 28 februarie şi până mâine trebuia să îmi trimiteţi raportul (n.r. - de activitate pe 2017) şi nu l-am primit. Aveţi o explicaţie? Mi-aţi trimis şi o invitaţie şi vă mulţumesc, dar sigur nu voi veni, că eu vin acolo să mă uit la dumneavoastră ca ministru al Justiţiei fără a vă îndeplini obligaţia din lege să îmi daţi raportul. (...) Potrivit legii, raportul se trimite la invitaţi", i s-a adresat Toader şefei DNA.

Acest refuz vine şi în contextul în care ministrul Justiţiei a solicitat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a Laurei Kovesi, propunere care a primit marţi aviz negativ din partea CSM. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA