DNA: Iuliana Lefter, director executiv AJOFM Tulcea, trimisă în judecată

DNA: Iuliana Lefter, director executiv AJOFM Tulcea, trimisă în judecată

Procurorii DNA Constanța au trimis-o în judecată pe Iuliana Lefter, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Tulcea, într-un dosar privind obținerea frauduloasă de fonduri europene.

Ea este acuzată de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, în 14 februarie 2011, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv AJOFM Tulcea, a încheiat un acord de parteneriat între instituția publică și o asociație în care, printre asociați și membri, figurau și rude ale acesteia.

"Ulterior, în 18 februarie 2011, ascunzând existența conflictului de interese existent între sine și membrii asociației respective, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al aceleiași instituții publice și de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanțare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu. În baza acestei cereri, AJOFM Tulcea și partenerii săi au obținut o finanțare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului 'Formarea continuă — premisa calității în Serviciul Public de Ocupare'", susțin procurorii.

DNA precizează că, potrivit regulilor aplicabile în materie de finanțări europene, respectiv Ghidului solicitantului — Reguli de eligibilitate, aceasta avea obligația informării AJOFM despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut.

"Concret, ca urmare a demersului fraudulos, în perioada 19 iulie 2011 — 2 iunie 2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat — AJOFM Tulcea, respectiv prin directorul executiv, inculpata Iuliana Lefter, au obținut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice — Organismul Intermediar — POSDRU s-a constituit parte civilă în cauză", se arată în comunicat.

În cauză, s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile și conturilor deținute de Iuliana Lefter.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani