DNA l-a reținut pe primarul din Corbeanca pentru o mită totală de mai multe milioane de euro

DNA l-a reținut pe primarul din Corbeanca pentru o mită totală de mai multe milioane de euro

Primarul localității Corbeanca din județul Ilfov, Anton Valeriu, a fost reținut de DNA, fiind acuzat de procurori că ar fi luat mită câteva milioane de euro pentru restituirea unor terenuri, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Anton Valeriu, primarul comunei CorbeancaFoto: Agerpres

Alături de primar a fost reținut și un intermediar.

Sursele judiciare citate spun că primarul din Corbeanca este acuzat de mai multe fapte de luare de mită. La una dintre acestea, ar fi primit disimulat peste 1,4 milioane de euro.

În acest dosar, procurorii au făcut joi percheziții la mai multe adrese, inclusiv la sediul Primăriei Chiajna și la locuința primarului, DNA precizând că este vorba despre infracțiuni de corupție comise în perioada 2011-2017. Conform unor surse judiciare, ancheta vizează retrocedarea unor terenuri.

Anton Valeriu (PMP) este primar al comunei Corbeanca din anul 2008.

Împrumuturi fabuloase de la persoane fizice

Anton Valeriu (PMP) este primar al comunei Corbeanca din anul 2008.

Ultima sa declarație de avere, depusă în iunie 2022, arată că primarul din Corbeanca are datorii de aproape 1,4 milioane de euro către o bancă și către trei persoane fizice. Toate împrumuturile au fost făcute în perioada 2008-2009.

Astfel, el a trecut în declarația de avere un împrumut de la bancă de 287.000 de euro, dar și împrumuturi de la persoane fizice: 555.000 de euro de la Neagu Valentin, 336.000 de euro de la Buciumeanu Florin Marian, 185.000 de euro de la Tătuța Dumitru.

La capitolul „venituri”, primarul a menționat doar salariul de la primărie - 87.500 de lei pe an și salariul soției, agent de vânzări la Corbeanca.

Conform ultimei declarații de avere, Anton Valeriu are mai multe terenuri intravilane în suprafață de peste 6.000 de metri pătrați în Corbeanca și în Buftea și o casă de 284 de metri pătrați la Corbeanca. De asemenea, el este asociat, cu 50%, la SC DVS Frigos SRL.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...