DNA: Ofiţer de poliţie de la IPJ Bistriţa-Năsăud, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

DNA: Ofiţer de poliţie de la IPJ Bistriţa-Năsăud, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Adrian Crăciunescu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului judeţului Bistriţa-Năsăud, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru a-şi trafica influenţa în scopul "rezolvării" unui dosar penal.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii din cadrul DNA - Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a lui Adrian Crăciunescu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii notează în ordonanţă că, în perioada 21 mai - 8 iunie, Crăciunescu ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar şi pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru "rezolvarea unui dosar penal" în care soţul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

Concret, arată anchetatorii, în zilele de 21 şi 23 mai, Crăciunescu ar fi pretins şi primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluţionării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior ar fi pretins suma de 2.000 euro, susţinând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.

"Luni, inculpatul a primit de la aceeaşi persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenţiei promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se menţionează în comunicat.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

DNA informează că marţi Adrian Crăciunescu urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...