DNA: Ofiţer de poliţie judiciară - trimis în judecată pentru mită de 1,1 milioane euro

DNA: Ofiţer de poliţie judiciară - trimis în judecată pentru mită de 1,1 milioane euro

Marius Aurelian Fleancu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IGPR, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut de la un om de afaceri suma de 1,1 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Marius Aurelian Fleancu, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cu scopul de a obţine pentru sine foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi o altă persoană, sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada februarie - aprilie, Marius Aurelian Fleancu ar fi pretins, în mod repetat, de la un om de afaceri - vizat într-un dosar în care ofiţerul fusese delegat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să efectueze activităţi de urmărire penală - suma de 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz şi procurorul şef de secţie.

"Banii respectivi ar fi fost pretinşi prin intermediul celeilalte persoane, în schimbul promisiunii că: ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză şi în cele din urmă la o soluţie de clasare; ar urma să intervină la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior (asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă), astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse", menţionează anchetatorii.

În acelaşi context, arată DNA, cu scopul de a obţine suma de 1.100.000 euro pretinsă de la omul de afaceri, Fleancu i-ar fi comunicat şi ar fi permis celuilalt inculpat accesul la date şi informaţii din dosarul respectiv care nu erau destinate publicităţii, pentru a-i crea omului de afaceri, cu ocazia întâlnirilor avute, convingerea că ajutorul promis este real. Informaţiile erau legate de: probele administrate sau care urmează a fi administrate în dosar, măsurile asigurătorii instituite şi bunurile asupra cărora au fost aplicate, măsurile asigurătorii ce urmau a fi instituite şi bunurile asupra cărora urmau a fi aplicate sechestrele asigurătorii şi activităţile de urmărire penală ce urmează a fi efectuate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu