DNA: Ofițer la DIICOT, trimis în judecată în dosarul disjuns din cel al lui Pricop și Lucinschi

DNA: Ofițer la DIICOT, trimis în judecată în dosarul disjuns din cel al lui Pricop și Lucinschi

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Constantin Comăneanu, ofițer de poliție judiciară în cadrul DIICOT, pentru luare de mită. DNA precizează, într-un comunicat transmis luni AGERPRES, că dosarul a fost disjuns din cauza în care au fost trimiși în judecată Sergiu Lucinschi și Radu Pricop.

Potrivit procurorilor, Constatin Comăneanu, cu gradul profesional de comisar de poliție, delegat să lucreze în cadrul DIICOT, a primit de la o persoană, în două rânduri, respectiv în 12 februarie și 30 martie 2015, suma totală 10.000 euro, de fiecare dată câte 5.000 euro.

DNA susține că suma reprezenta recompensa pentru ajutorul acordat unui om de afaceri, în sensul oferirii, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, de date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea DIICOT care îl privea pe acesta și în care ofițerul de poliție fusese delegat pentru a efectua acte de urmărire penală. El a fost prins în flagrant în 30 martie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă