DNA: Panait Șamata, director executiv adjunct APIA Constanța, urmărit penal pentru că a falsificat înscrisuri

DNA: Panait Șamata, director executiv adjunct APIA Constanța, urmărit penal pentru că a falsificat înscrisuri

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Panait Șamata, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Tulcea - Centrul Local Baia, în prezent director executiv adjunct APIA Constanța, după ce a falsificat mai multe înscrisuri și le-a semnat în numele a doi fermieri fără acordul lor.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, el este acuzat de folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obținerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, ultimele două fapte în formă continuată.

DNA precizează că, în perioada 2011-2012, Panait Șamata, în calitate de consilier superior, a falsificat mai multe înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente și declarații) pe care le-a completat și semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau știința lor.

"În același context, suspectul, în calitate de funcționar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat și semnat cererile depuse la sediul APIA Tulcea — Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de același consilier, prin înregistrarea și includerea lor, cu rea-credință, în procedurile de aprobare subvenții agricole pentru perioada 2011-2012", susțin procurorii.

Anchetatorii au constatat că aceste demersuri ale lui Șamata au avut ca finalitate obținerea pe nedrept, scriptic pe numele unuia dintre cei doi fermieri, a sumei totale de peste 24.500 lei, reprezentând fonduri europene și naționale nerambursabile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”