DNA: Persoană reţinută pentru trafic de influenţă privind lucrări de mentenanţă şi reparaţii la o companie naţională

DNA: Persoană reţinută pentru trafic de influenţă privind lucrări de mentenanţă şi reparaţii la o companie naţională

O persoană a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce ar fi promis că îşi foloseşte influenţa pentru ca o firmă care executa lucrări mentenanţă şi reparaţii la o companie naţională să primească plăţile restante.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a unei persoane pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că pe data de 10 februarie, persoana ar fi pretins de la reprezentantul unei firme un comision de 10% (131.046 lei) din valoarea totală a sumei facturate de firmă pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanţă şi reparaţii încheiat cu o companie naţională.

"Inculpatul ar fi pretins banii pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are, prin intermediul altei persoane, funcţionar public, asupra conducerii companiei naţionale, astfel încât firmei să îi fie făcute plăţile restante pentru lucrările executate. În perioada 20 februarie - 14 aprilie 2020, inculpatul ar primit suma pretinsă, în două tranşe, ultima, de 25.000 euro la data de 14 aprilie, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", precizează anchetatorii.

DNA informează că miercuri acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...