Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DNA: Primarul Brașovului, George Scripcaru, sub control judiciar într-un dosar privind achiziția de autoturisme

Procurorii DNA au dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, cercetat pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează achiziționarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administrației locale.

Scripcaru este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, precum și pentru participație improprie la abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Din cercetările efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA reiese că faptele au fost comise între anii 2007 și 2015.

"În perioada 2007 — 2015, inculpatul Scripcaru George (...) și-a exercitat influența reală asupra directorului general al unei societăți din subordinea Primăriei Brașov și l-a determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția Primăriei Brașov, semnându-se în acest sens mai multe contracte și acte adiționale. Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații)", se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii mai susțin că George Scripcaru, pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosința Primăriei Brașov sunt utilizate în interesul său personal, a solicitat aceluiași director ca, în cazul în care pe adresa societății vor veni solicitări din partea Poliției Rutiere, să fie comunicat numele unui angajat al societății, care să fie sancționat contravențional în locul său.

În urma acestui demers, pe 12 martie 2009 a fost încheiat un proces verbal prin care o altă persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 120 de lei și două puncte penalizare pentru că a depășit viteza maximă admisă în localitate în timp ce conducea unul dintre autoturismele respective.

"În realitate, autoturismul fusese condus de inculpat, rezultatul fiind obținerea pentru acesta din urmă de foloase necuvenite, constând în aceea că nu figurează în evidențele Poliției cu sancțiuni contravenționale și nu a plătit amenda respectivă. Consecința acestei conduite infracționale a fost prejudicierea societății respective cu suma totală de 630.567,28 lei reprezentând valoarea mașinilor achiziționate și cheltuielile suportate cu întreținerea/utilizarea acestora", se mai arată în comunicat.

Procurorii precizează că lui George Scripcaru i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

3 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

4 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

5 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I